Gerecht | Bún bò Huế


Naast de bekende phở is bún bò Huế ook zeer een geliefde noedelsoep in Vietnam. De letterlijke vertaling voor bún bò Huế is noedels uit Huế met rundsvlees.


De bouillon heeft een gebalanceerde smaak van zout, lichtjes pikant met een overheerlijke umami smaak. Deze noedelsoep is

vergelijkbaar met phở of bún riêu, enkel de noedels die ze erin gebruiken zijn net iets dikker. Deze rijstvermicelli zijn qua look iets kleiner dan de udon noedels met zijn ronde dikke vorm. De bouillon is gemaakt op basis van rund en citroengras, die afgewerkt wordt met suiker, garnalen pasta en chili olie.


De bouillon is mooi donker en roodkleurig. De soep wordt geserveerd met bún bò Huế vermicelli, rundsvlees, varkensbloed en varkensvlees. Ze wordt afgewerkt met koriander, ui, bananenbloesem, Thaise basilicum, munt, langblad koriander (ngò gai), Vietnamese koriander (rau răm) en soms ook met taugé. En je kan het op smaak brengen met eventueel limoen, sriracha saus en vissaus.

Wil je Bún bò Huế in je menu bijzetten of je assortiment ermee uitbreiden, bij Nguyen Oriental Foods kan je terecht voor allerlei ingrediënten. Of het nu voor de bouillon, sauzen of noedels zijn. Aarzel niet om ons te contacteren. Bel of mail ons!

0 weergaven
Recente berichten
Archief