top of page

Over Trung Nguyen

Trung Nguyen was in 1996 nog een klein koffie productie bedrijf in de plaats Ban Me Thuoc in Vietnam. Op dat moment, behoorde Vietnam reeds tot een van de grootste koffie producenten ter wereld , maar verkocht bijna uitsluitend groene, ongeroosterde bonen op de wereldkoffiemarkt. Het resultaat hiervan was, dat ze geen controle hadden over de uiteindelijke koffie kwaliteit.

De hooglanden van Vietnam staat in de top 10 van beste omgevingen om de beste koffiebonen te produceren. Hierbij wordt gelet op een combinatie van de juiste hoogte, bodem kwaliteit, natuurlijke condities om de koffiebonen te laten drogen en de  temperatuur. 

Hun passie voor koffie deed de eigenaren van Trung Nguyen besluiten, het gehele koffie proces zelf in handen te nemen. De beste groei- en productie technieken werden ingezet om de hoge eind kwaliteit van de koffie te garanderen. 

Niet lang daarna begon Trung Nguyen de eerste Vietnamese franchise keten van koffietentjes . Momenteel kom je overal in Vietnam koffiezaken van Trung Nguyen tegen. Maar niet alleen in Vietnam ook in andere landen kan je al koffietentjes van Trung Nguyen vinden.

 

Nu is de koffie van de bekendste, meest gerespecteerde en meest succesvolle  producent van gebrande koffie uit Vietnam ook te koop in Nederland. Graag wil Trung Nguyen hun unieke blends aan alle koffie liefhebbers laten proeven.

Trung Nguyen heeft vele prijzen gewonnen, zowel op zakelijk vlak als voor de uitmuntende kwaliteit van de koffie.

Ook zijn alle koffieboeren van Trung Nguyen EUREPGAP and Utz Kapeh gecertificeerd, dit houdt in dat ze staan voor een veilige en duurzame koffieproductie. De koffiebonen van Trung Nguyen  groeien op kleinere boerderijen, waar gebruik wordt gemaakt van traditionele manieren om de koffie te drogen, dus door middel van de zon en natuurlijke verwerking. Trung Nguyen ondersteunt hun koffieboeren en biedt deze eerlijke contracten, zodat de boeren altijd een gegarandeerde prijs krijgen voor hun koffie. 

Wanneer u Trung Nguyen koffie koopt, help u de biodiversiteit in stand te houden. Trung Nguyen gebruikt Arabica, Robusta, Chari (Excelsa), Catimor, Liberica en andere koffie variaties, zodat ze met hun unieke smaken de lekkerste blends kunnen samenstellen. 

 

bottom of page