Rijst | New Crop rice


Bij Nguyen Oriental Foods kan u vanaf heden in begin van het jaar terecht voor Nieuw oogst rijst. Dit geldt voor zowel de geparfumeerde jasmijn/ pandan rijst als de Thaise kleefrijst (ketan of ook wel zoete rijst genoemd).

Wat het verschil is tussen de oude en nieuwe oogst? Rijst word op een jaar vier keer geoogst. Bij de eerste oogst is de rijst jong en wordt dit gecategoriseerd in nieuwe oogst. Bij een nieuwe oogst rijst moet je namelijk je bereiding ervan wat aanpassen. De rijst absorbeert meer water op bij de bereiding waardoor het kan zijn dat het plakkerig wordt. Dit heb je namelijk niet met een oudere oogst, die zijn gemakkelijker te bereiden en consistent met water toevoegen. De structuur met het koken is dan ook ietsje droger waardoor het ook gemakkelijker is om gebakken rijst te maken. Bij nieuwe oogst is de rijst ook iets geuriger.

Bent u benieuwd naar onze jasmijnrijst of onze andere soorten rijst? Aarzel niet om contact op te nemen. Bel of mail ons!

Recente berichten
Archief
  W-verschillende-gerechten.jpg
  © Copyright Nguyen Oriental Foods
  • Facebook
  • Instagram

  All photos shown on this website are copyrighted and may not be copied without written permission. 

  Toutes les photos présentées sur ce site sont sous copyright, ne peuvent être copiés sans autorisation écrite.

  Alle foto's getoond op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen zonder schriftelijke toestemming niet worden gekopieerd.

  Handelsweg 10
  4879 AJ Etten-Leur
  Nederland

  Telefoon

  Fax

  E-mail

   

  : +31(0)76 50 10 878

  : +31(0)76 50 33 606

  info@nofnl.com