Nieuwe Oogst Rijst 2019


Ook voor nieuwe oogst Jasmijnrijst 2019 kunt u terecht bij Nguyen Oriental Foods, Groothandel in Aziatische Levensmiddelen.

Jasmijnrijst is een heerlijk geurende, droogkokende rijst. Zeer gewild om de unieke zoete, nootachtige geur wat lijkt op Pandan. Hierdoor wordt Jasmijnrijst ook wel Pandanrijst genoemd. Let op Pandanrijst is niet altijd Jasmijnrijst, later meer hierover. De unieke geur van Jasmijnrijst komt door een stofje in de Jasmijnrijst welke 2-acetyl-pyrroline wordt genoemd. Deze stof vind je ook terug in andere rijst soorten maar dan in mindere mate, vandaar dat bijvoorbeeld Basmatirijst ook heerlijk geurt.

Verder is Jasmijnrijst een delicate, langkorrelige rijst soort. Van oorsprong komt Jasmijnrijst uit Noord-Thailand, maar vandaag de dag wordt deze rijst ook in andere landen verbouwd, bijvoorbeeld in Cambodja.

Rijst vind je in verschillende kwaliteiten, zo ook Jasmijnrijst. Onze nieuwe oogst 2019 Jasmijnrijst is van goede kwaliteit. Onze Jasmijnrijst uit Thailand is van AAA kwaliteit en heeft 5 sterren. Onze Jasmijnrijst uit Cambodja is tevens van extra kwaliteit. De nieuwe oogst 2019 Jasmijnrijst is leverbaar in zakken van 18 kg en zakken van 5 kg.

Nog even terug komend op het feit dat Jasmijnrijst altijd Pandanrijst is, maar Pandanrijst niet altijd Jasmijnrijst is. Gewone witte rijst welke gekookt is met de bladeren van de Pandan wordt namelijk ook verkocht als Pandanrijst en lijkt wat betreft smaak erg op jasmijnrijst, maar is dus van mindere kwaliteit dan Jasmijnrijst. Wil je dus zeker zijn dat je Jasmijnrijst koopt, koop dan geen Pandanrijst. Naast hele Jasmijnrijst, verkopen wij ook gebroken Jasmijnrijst. Deze gebroken Jasmijnrijst ontstaat doordat tijdens het oogsten, vervoeren en verwerken van de rijst een deel van de korrels vanzelf breekt. Bij het verwerken worden de hele rijstkorrels gescheiden van de gebroken rijstkorrels. Deze gebroken Jasmijnrijst wordt apart verkocht en is eerder klaar omdat deze gemakkelijker vocht opneemt en daardoor sneller gaar is dan hele rijst.

Bent u benieuwd naar onze Jasmijnrijst of onze andere soorten rijst?

Bel ons dan voor meer informatie +31(0)76 50 10 878

Nguyen Oriental Foods, Groothandel in Aziatische Levensmiddelen - ook uw groothandel voor rijst!


Recente berichten
Archief
  W-verschillende-gerechten.jpg

  All photos shown on this website are copyrighted and may not be copied without written permission. 

  Toutes les photos présentées sur ce site sont sous copyright, ne peuvent être copiés sans autorisation écrite.

  Alle foto's getoond op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen zonder schriftelijke toestemming niet worden gekopieerd.

  Handelsweg 10
  4879 AJ Etten-Leur
  Nederland

  Telefoon

  Fax

  E-mail

   

  : +31(0)76 50 10 878

  : +31(0)76 50 33 606

  info@nofnl.com