Shii-take / Shiitake assortiment


Shiitake / Shii-take, Nguyen Oriental Foods, groothandel in Aziatische levensmiddelen, heeft tevens een assortiment gedroogde paddenstoelen, waaronder de Shiitake. De Shiiake is een eetbare paddenstoel afkomstig uit China en Japan. De naam Shiitake is als volgt ontstaan; Shii komt van de boom op wiens hout deze paddenstoel groeit, take betekent in het Japans ´paddenstoel´. In Nederland wordt de Shiitake ook wel Japanse champignon, eikenzwam en geurpaddenstoel genoemd.

De Shiitake behoort samen met de champignon tot de meest gekweekte paddenstoel ter wereld. De Shiitake wordt vaak eerst in de zon gedroogd, waardoor de Shiitake een nog betere smaak krijgt. De gedroogde Shiitake heeft dan een redelijk kruidige, umami smaak, hierom wordt de smaak van gedroogde shiitake meer gewaardeerd dan de verse.

Meer weten over ons assortiment gedroogde paddenstoelen? Kijk op onze website of bel +31 (0)76 50 10 878


Recente berichten
Archief
  W-verschillende-gerechten.jpg

  All photos shown on this website are copyrighted and may not be copied without written permission. 

  Toutes les photos présentées sur ce site sont sous copyright, ne peuvent être copiés sans autorisation écrite.

  Alle foto's getoond op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen zonder schriftelijke toestemming niet worden gekopieerd.

  Handelsweg 10
  4879 AJ Etten-Leur
  Nederland

  Telefoon

  Fax

  E-mail

   

  : +31(0)76 50 10 878

  : +31(0)76 50 33 606

  info@nofnl.com