Noedels | Glasnoedels


Glasnoedels of glasmie zijn heel dunne noedels die na het weken in water half doorzichtig worden. De meest gekende glasnoedels zijn gemaakt van mungbonen bloem. Sommige kunnen ook gemaakt worden uit zetmeel van yam, zoete aardappel en tapioca.


In kookboeken kan je de glasnoedels ook onder een andere naam vinden: Chinese vermicelli (lungkow), engelenhaar, bún tàu ( van het Vietnamees) of woensen (วุ้นเส้น, van het Thais).


De glasnoedels worden vaak verward met de dunne rijstvermicelli, mihoen. Ze worden voor gebruikt geweekt tot ze zacht zijn. Daarna kan het zowel in koude salades als vb. de Thaise yam woensen gebruikt worden. Warm kan het in roerbak gerechten, hotpot of stoomgerechten gebruikt worden. Ook worden ze gebruikt in de vulling van loempia’s of dumplings.


Informeer ook naar de verschillende verpakkingen. Heb je interesse? Of ben je op zoek naar andere noedels of Aziatische levensmiddelen? Bekijk ons assortiment op onze website. Voor meer informatie aarzel niet om contact op te nemen. Bel of mail ons!

7 weergaven
Recente berichten
Archief