Noedels | Rijst gebaseerde noedelsNguyen Oriental Foods heeft een ruim assortiment aan noedels op basis van rijst. Deze worden in de Aziatische keuken gebruikt in het maken van soepen, salades, maar ook in roerbak gerechten.


De rijst noedels zijn gemaakt op basis van rijstbloem en water. In sommige gevallen kan het zijn dat er wat tapioca of maïs bloem mee in verwerkt zit voor extra elasticiteit van de noedels. Na het koken zijn deze wit van kleur en vaak ook glutenvrij.


De meest gekende soort noedels op rijstbasis, zijn de rijstnoedels. Die zijn dun en plat, ze zijn verkrijgbaar in 4 verschillende breedtes: 1 mm, 3 mm, 5 mm en 10 mm. Deze zijn bij ons verkrijgbaar in zowel droog en sommige maten zijn ook in diepvries te verkrijgen. Rijstnoedels worden vaak gebruikt in noedelsoepen, denk maar aan de aromatische phở. Ook in roerbak gerechten kunnen rijstnoedels gebruikt worden, denk maar aan de lekker pad thai. Voor de bezige bijen onder ons die gekend zijn met instant noedelsoepen, bestaan er ook instant soepen met rijstnoedels; een leuke afwisseling van de gewone instant noedels op tarwebasis.

Een tweede soort zijn de rijst vermicelli ’s, hier van maken we een onderscheid tussen de dikke en dunne rijstvermicelli. De noedels zijn rond met twee verschillende diameters. De dikke rijstvermicelli, ongeveer 1mm in doorsnede, beter gekend als de bùn tuoi in het Vietnamees (dit sta ook op de verpakking) of kanom jean (ขนมจีน) in het Thais. Deze soort rijstvermicelli is heel gekendt in Zuid-oost Azië. Ze gebruikt men vooral bij bùn salades, als bijgerecht bij curry’s en ook wel in lente-rollen. Met deze noedel kun je ook roerbakken. De dunne rijstvermicelli, beter bekend als mihoen of bihoen wordt vaak verward met glasnoedels vanwege dat ze fijn zijn.

In Vietnam is er nog een dunne soort , ongeveer 0,5 mm in doorsnede: de banh hoi. Banh hoi wordt in matjes gelegd om gegaard vlees of seafood mee te wikkelen. Een slablad wordt dan om de banh hoi met vulling gewikkeld. Het geheel wordt met een dipsaus gegeten.

Heb je interesse? Of ben je op zoek naar andere noedels of Aziatische levensmiddelen? Bekijk ons assortiment op onze website. Voor meer informatie aarzel niet om contact op te nemen. Bel of mail ons!

10 weergaven
Recente berichten
Archief