Rijst | Geparfumeerde rijst


Het meest gegeten soort rijst in Azië is geparfumeerde rijst. Deze soort heeft een heerlijke geur en is een droogkokende rijst.


De rijst is erg populair door zijn unieke zoete en nootachtige geur die vergelijkbaar is met pandan, daardoor krijgt hij ook de bijnaam pandanrijst. Jasmijnrijst is ook een geparfumeerde rijst, het enige verschil tussen deze 2 soorten is dat de jasmijnrijst een bloemachtige geur heeft.


Rijst vind je in verschillende kwaliteiten en soorten, dit geldt ook met geparfumeerde rijst. De meest gebruikt geparfumeerde langkorrel rijst is die vanuit Thailand, die staat bekend vanwege hun AAA kwaliteit. Wil je zeker zijn dat je Thaise rijst heb, check op de verpakking dat er ‘ Thai hom mali’ vermeld staat. Dit betekend letterlijk Thaise jasmijn rijst. Bij ons vind je ook Cambodjaanse rijst. Deze heeft iets meer bite dan de Thaise rijst.


Informeer bij Nguyen Oriental Foods ook naar nieuwe of oude oogst! Bij nieuwe oogst moet je je kookmethode wat aanpassen doordat de rijst makkelijker het water absorbeert. Bent u benieuwd naar onze geparfumeerde rijst of onze andere soorten rijst? Aarzel niet om contact op te nemen. Bel of mail ons!

5 weergaven
Recente berichten
Archief