Aziatisch basissaus | Soja saus


Sojasaus één van de onmisbare basissaus in de Aziatische keuken!


Sojasaus is een gefermenteerde saus, die voornamelijk gemaakt wordt door sojabonen, graan of tarwe, water en zout. Nguyen Oriental Food heeft een ruim assortiment met sojasaus voornamelijk met Chinese en Japanse origine.


De Japanse sojasaus kan lichtjes per merk van smaak verschillen door de hoeveelheid van de ingrediënten en productie methode hiervan. Ter vergelijking met andere sojasauzen is de Japanse sojasaus iets lichter van smaak waardoor die bij sushi vb. de vis lichtjes complementeert met smaak. Merken zoals Yamsa of Kikkoman zijn een aanrader bij het maken van heerlijke sushi.


In Nguyen Oriental Foods Chinees sojasaus assortiment kan je kiezen uit licht en donkere sojasaus van het merk Pearl River Bridge. De lichte sojasaus word vaak gebruikt bij het roerbakken van rijst of groenten vanwege de zoute smaak en lichte kleur, een heel basic smaakmaker. De donkere soja saus is een dikkere saus die een lager zout gehalte heeft en een rijkere en volle smaak heeft dan de lichte sojasaus. Vaak deze gebruikt bij marinades en bereidingen van gerechten.


Benieuwd naar ons assortiment Aziatische sauzen? Kijk op onze website en aarzel niet om contact op te nemen. Bel of mail ons!

63 weergaven
Recente berichten
Archief