Desserts | Ché


Chè betekend letterlijk dessert in het Vietnamees. Je kan deze overal in Vietnam vinden. Het is vergelijkbaar met de Indonesische chendol of Thaise sago desserts.


Er zijn verschillende variaties chè. Vaak worden ze gemaakt met bonen, tapioca parels, jelly’s en fruit afgewerkt met kokosroom. In sommige Chè worden er ook ingrediënten als aloe vera, zeewier, lotuszaden, sesamzaden, palmzaad, taro, cassave en pandan extract gebruikt.


Chè is zoet van smaak met een klein hintje zout. Ze zijn heel gemakkelijk en snel te maken. Niet alleen is Chè heel lekker maar oogt ook leuk door de kleurrijke combinaties die ze met de ingrediënten samenvoegen. De populaire of meest gekende is de chè ba mau, het driekleurig dessert.


In deze chè gebruiken ze gele mungbonen pasta, rode bonen en groene pandan slierten (die je ook in de chendol vind) met geschaaft ijs, afgewerkt met kokosroom. Ze serveren dit in een hoog glas met lepel erbij. Een ideaal verkoelend en lekker dessert voor bij warm weer.


Bij Nguyen Oriental foods kan je terecht voor de ingrediënten om chè te maken. Aarzel niet om contact te nemen, mail of bel ons!

12 weergaven
Recente berichten
Archief