Diepvries | Vietnamese krab


Nguyen Oriental Foods heeft een ruim assortiment aan diepvries vis en schelpdieren, waaronder ook krab. De krab die wij hebben is geïmporteerd van Vietnam.


De krab is wat blauw getint van kleur en heeft een spitse kop, hij krijgt dan ook de naam blauwe zwemkrab. Deze blauwe krab is heel populair in Zuidoost Azië. Door de smaak die zoet is en de poten die net zoals de krabbenscharen makkelijk te breken zijn bij de bereiding. Vanwege dat deze vers ingevroren is, behoudt de krab zijn versheid en mooie witte kleur.

Ook bij de bereiding kan je zien dat deze van goede kwaliteit is. Het krabvlees is wat luchtig en is lichtjes zoet van smaak net zoals bij de verse krab.


In Vietnam heet de krab ghẹ xan. Ze gebruiken de krab in verschillende stoom- en roerbak gerechten. Cua rang me, krab met tamarinde saus is één van de bekendste gerechten met de blauwe krab. In Thailand krijgt ze de naam pu maa (ปูม้า). Ze gebruiken de blauwe krab ook in stoom- en roerbak gerechten, maar ook in salades. Dit kan zowel met papaya of zure mango salade.


Benieuwd naar ons assortiment diepvries?

Kijk op onze website en aarzel niet om contact op te nemen. Bel of mail ons!

12 weergaven
Recente berichten
Archief