Saus | Gepekelde vis en saus


We kennen allemaal vissaus, die heldere bruine saus. Maar ken je ook de gepekelde vissaus, pla raa?


Deze vissaus kan je van verschillende soorten vis terugvinden. De meest gebruikte soort is slangenkopvis of meerval die gefermenteerd wordt met rijstzemelen of rijstbloem en met zout. Ze worden in een grote vat gestoken om zo minstens 6 maanden te laten fermenteren.


De gepekelde vissaus heeft een troebel bruine kleur. De geur van deze saus kan voor sommige te overweldigend zijn, deze ruikt namelijk nog sterker naar vis dan de gewone vissaus. De gepekelde vissaus wordt vaak in Azië gebruikt in de Cambodjaanse, Laotiaanse, Thaise en Vietnamese keuken.


Nadat het proces van de gepekelde vissaus klaar is, wordt niet alleen de saus apart verpakt voor gebruik. De vis zelf wordt ook nog een deel verder verwerkt. Deze vind je terug in potjes of ze worden gemalen tot pasta vorm. De gepekelde vissaus is populair bij de Laos papaya salade, hier gebruiken ze soms de gepekelde vissaus samen met de gefermenteerde vis in de salade. Maar de saus word ook gebruikt in diverse dipsauzen of soepen.


Bij Nguyen Oriental Foods kan je terecht voor de gepekelde vissaus en vissen. Ben je op zoek naar andere sauzen of andere Aziatische levensmiddelen? Bekijk ons assortiment op onze website. Aarzel niet om contact op te nemen. Mail of bel ons!

6 weergaven
Recente berichten
Archief