Pasta | Thaise rode en groene curry


De 5 bekendste Thaise curry pasta’s zijn: rode, groene, gele, panang en massaman curry. Hier in Europa zijn de rode en groene curry het meest gegeten Thaise curry.


De curry’s hebben als basis garnalen pasta, sjalotten, chili’s, citroengras, galanga, korianderwortel en knoflook. In de rode curry zit dan ook zit vooral gedroogde chili ’s in verwerkt, maar de groene curry is echter heter. Dit komt doordat ze jonge groene chilipepers gebruiken, deze zijn veel pittiger. Deze twee curry’s worden afgewerkt met zoete Thaise basilicum en eventueel kaffier limoenbladeren.


De curry’s kunnen gemaakt worden met kip, varkensvlees, rundsvlees en zeevruchten. Vaak worden de rode en groene curry ook gebruikt in roerbakgerechten zoals gebakken groene curry rijst of mee verwerkt in andere gerechten zoals vb Thaise viskoekjes. In sommige rode en groene curry’s wordt er ook fruit in verwerkt met groenten. Het meest gekendste gerecht is dan de rode curry met geroosterde eend en lychee.


Informeer bij Nguyen Oriental Foods over de curry’s en andere Aziatische levensmiddelen. Aazel niet om ons te contacteren. Bel of mail ons!

3 weergaven
Recente berichten
Archief